Hrvati uspešno izbegli neugodnu Srbiju

Posted on Sep 13 2015 - 1:53pm by marko

LIL, 13. septembar 2015, (Njuz) – Ubedljivim porazom od reprezentacije Češke, rezultatom 80:59, košarkaši Hrvatske ostvarili su jedan od najvažnijih ciljeva na ovogodišnjem Evrobasketu – izbegli su neugodnu reprezentaciju Srbije.

Od samog starta šampionata Evrope, bilo je očigledno da Hrvati predvođeni Šarićem i Ukićem idu na ostvarenje ovog strateškog cilja. Oni su prvo bledim partijama u grupi obezbedili da dobiju jačeg protivnika u fazi eliminacije, a potom su u pomenutoj osmini finala dali sve od sebe da započeto i dovrše.

– Dogovor je bio da forsiramo sumanute napade jedan na jedan, a da u odbrani igramo malo opuštenije – izjavio je Dario Šarić neposredno posle meča.

Poseban doprinos dao je i najbolji igrač, Bojan Bogdanović, koji je veći deo mečeva presedeo na klupi, jer mu je dosadilo da ga mešaju sa mnogo popularnijim prezimenjakom Bogdanom. Njegovo odsustvo doprinelo je da Hrvatska popusti kada je to bilo najpotrebnije.

Nakon izvršenja svih zamisli koje je selektor pred njih postavio, Hrvati su ipak optimistični.

– Kako čujem, postoji velika šansa da uhvatimo let za Hrvatsku već u popodnevnim časovima – smatra selector Perasović.

Kako saznaje Njuz, moguće je da će hrvatske reprezentativce u Zagrebu dočekati veliki broj navijača koji se već putem društvenih mreža organizuju da proslave izbegavanje Srbije u četvrtfinalu.

Strahinja Ćalović

2 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Tri prsta 13. septembar 2015. at 14:20 - Reply

    Hahahahaha…nece se popeti na postolje! Kad su umeli da sidju..narednih 100 godina neka ih drzi prokletstvo 🙂

  2. bilki 13. septembar 2015. at 14:28 - Reply

    To je svrha?Ne pobeda! Jadni ste li…

Leave A Response