Srbi ne mogu da se odluče protiv koga da navijaju u finalu Evrobasketa

Posted on Sep 20 2015 - 5:28pm by 🏀

LIL, 20. septembar 2015, (Njuz) – Današnje finale Evropskog prvenstva u košarci izazvale je duboke podele u srpskom društvu na one koji će večeras navijati protiv Španije i one koji će zdušno prizivati poraz Litvanije.

– Naravno da ću večeras navijati protiv Španije. Kriterijum sudija im je uvek naklonjen, stalno se foliraju prilikom duela i pokušavaju da iznude faul tamo gde ga nema. Španija je definitivno najodvratnija reprezentacija na svetu. Da budem iskren, mrzim ja i Litvaniju, ali ne baš toliko, rekao nam je Radiša Veljković, navijač koga smo sreli u gradu sa transparentom na kome je pisalo „Ua, Španija!“.

Za razliku od njega, Jovan Nedeljković tvrdi da je reprezentacija Litvanije prikazala ubedljivo najodvratniju košarku na Evrobasketu i da će večeras, upravo iz tog razloga, svim srcem navijati protiv njihovog tima.

– Tim koji igra ovako grubu košarku nije zaslužio da igra u finalu Evropskog prvenstva. Nije bre ovo ragbi! Da ne pominjem polufinalnu utakmicu i sve što smo videli u njoj. Da budem iskren, mrzim ja i Španiju, ali ne baš toliko, priznaje on.

Kako se saznaje, jedan od arbitara u finalu će biti naš sudija Belošević, a obe navijačke grupe polažu velike nade u njega. Kako saznajemo, on je obećao da će učiniti sve da ispuni njihova očekivanja pa će u prvom poluvremenu svojim kriterijumom naneti štetu Litvancima, a u drugom će ista sudbina sačekati Gasola i drugove.

Bojan Savić

Leave A Response