Turska posle poraza obustavlja Srbiji isporuku svojih serija

Posted on Sep 9 2015 - 7:30pm by 🏀

ANKARA, 9. septembar 2015, (Njuz) – Turska vlada odlučila je da Srbiji uvede embargo na isporuku novih epizoda svih turskih serija u znak protesta zbog rezultata košarkaške utakmice između dve zemlje.

Turska je odluku donela nakon poraza od Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, za koji smatra da nije zaslužen.

– Srbija nas je pobedila sa 19 poena razlike. Time je pokazala da ne poštuje našu zemlju, košarkašku tradiciju i našu zajedničku istoriju koju smo proživeli. Zato smo rešili da uvedemo recipročne mere koje će, za početak, podrazumevati embargo na sve nove epizode naših serija, a u kasnijoj fazi može doći i do potpunog ukidanja izvoza turskih serija u Srbiju – saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Turske.

Na odluku turskih institucija oštrim demaršom reagovalo je ministarstvo spoljnih poslova Srbije, koje je zatražilo da Turska preispita uvedeni embargo.

– Turska vlada treba da ima u vidu da je Srbija najznačajnije izvozno tržište za proizvode kao što su Dila, Sulejman, Ezel i niz drugih, te da će, ukoliko do embarga zaista dođe, Srbija adekvatno odgovoriti zabranom izvoza svojih turista u turska letovališta tokom letnje sezone – saopštilo je ministarstvo i apelovalo na Tursku da pre stupanja embarga makar i pismenim putem javi kako su se završile „Domaćice sa Bosfora“.

5 Comments so far. Feel free to join this conversation.

 1. Srbin 10. septembar 2015. at 11:56 - Reply

  Ionako niko ne gleda turske serije,trebali su odavno da ukinu te serije a za mene je Obilic velicina Sulejman je samo slina!

 2. Dušan Milićević 10. septembar 2015. at 14:45 - Reply

  toliko me to pogodilo ko lanjski sneg …da nije bio i to uslov za prijem u EU .TREBALI BI DA PROGLASIMO TRODEVNU “ ŽALOST “ SVAŠTA …

 3. Sulejman je zakon 10. septembar 2015. at 20:17 - Reply

  Sulejman je faca prava
  Kako mu je brada zdrava
  I lijep je kao slika
  Nema njemu ravnog lika

 4. Boban1961 11. septembar 2015. at 08:33 - Reply

  Zar smo trebali da ih pustimo, da nas pobede iz poštovanja ili da ih pobedimo sa manjom razlikom ?
  Ko izgubi, ima pravo da se ljuti, pa nek izvole ljutnju !?

 5. dex 11. septembar 2015. at 22:43 - Reply

  hahahaha, to t o:) genijalna zajebancija

Leave A Response